Gyurkó Sándornak jó előérzete van

Egy nap van már csak hátra a férfi röplabda Magyar Kupa fináléig, Gyurkó Sándor vezetőedzőnek pedig jó előérzete van a csütörtökkel kapcsolatban.

– Éppen most sétálok be a csarnokba, és úgy látom, a fiúk éppen fociznak, tehát nem idegesek, játékos kedvükben vannak – mondta kedélyesen Gyurkó Sándor, a KRC vezetőedzője. – Így az utolsó edzésen főleg csapatgyakorlatok lesznek. Úgy érzem, elég harapós kedvében van a társaság. A reggeli edzés is nagyon jól működött, motiváltak és harcosak vagyunk, hogy ez mire lesz elég, az holnap kiderül, nekem jó előérzetem van.

Van-e valami különleges mentális felkészítés? Sokan először döntőznek…

– Nagyon nehéz ezt egyben megoldani, mert vannak rutinos játékosok, akik már túl vannak Magyar Kupa címen, míg a keret másik fele most játszik először döntőt. Én reménykedem benne, hogy a fiatalkáknak nem fog megremegni a kezük, és bátrak lesznek. Érzem edzéseken is, hogy a rutinosabb társaság próbálja óvni, biztatni az elbizonytalanodókat, mint kutya a kölkét. Remélem, hogy a vagányságunk fog holnap kidomborodni. Nem kellett itt különösebb mentális felkészülést tartani, mindenki tudja, hogy miről van szó, inkább vissza kell fogni sokszor őket, hogy nem most kell durranni, hanem csütörtökön este fél nyolckor.

Ez az egy meccs mennyire befolyásolhatja a bajnokságban való további szereplést?

– Egy holnapi kupasiker esetén biztos vagyok benne, hogy a fiúk még inkább fognak hinni az elvégzett munkában, és saját magukban. Nyilvánvaló, hogy még nagyobb önbizalommal fognak tudni hozzáállni a hátralévő alapszakasz meccsekhez és később a rájátszáshoz is.

Mit üzenne a szurkolóknak?

– A szurkolóknak azt üzenem, hogy mindenki aki tud, jöjjön fel Érdre a mérkőzésre, és buzdítsák a fiúkat. Mi megpróbálunk megtenni mindent azért, hogy örömmel fogyaszthassuk a pezsgőt a mérkőzés után!

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: