A Debrecen sem bírt a KRC-vel

Szombat este a Debreceni EAC otthonába látogatott a veretlen Kecskeméti Röplabda Club. 3-1-es sikert aratott Dávid Zoltán csapata, ezzel hangolódva a jövő heti Kaposvár elleni rangadóra.

Rendkívül magabiztosan kezdett a KRC, és már az első pillanattól kezdve erődemonstrációt tartottak a DESOK Sportcsarnokban. Összesen 12 pontot engedtek az első játszmában a debrecenieknek (0-1).

A második felvonásban magára talált a DEAC, sikerült szorossá tenniük a szettet, ám a végére ismét a hírös városiak akarata érvényesült (0-2).

A harmadik játszmában azonban elszenvedte a szezon első első szett-vereségét a KRC. Már 5 ponttal is vezetett a Kecskemét, innen azonban talpra álltak a cívis városiak, majd a maguk javára fordították a játékrészt. 1-2-nél mindenképp a mérkőzés lezárása lehetett a cél a vendégeknek, ennek megfelelően újra ők domináltak, és esélyeshez méltón behúzták a mérkőzést (1-3).

Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője: – Magabiztosan és nagyon jól kezdtünk, így kell nyitni esélyesként egy mérkőzést. A harmadik szettben nagy előnyt adtunk le, hagytuk érvényesülni a Debrecent, és ki is kaptunk abban a játszmában. Nagyon rossz volt a fiúk hozzáállása, amivel nagyon elégedetlen vagyok. Az utolsó szett elején újra azt csinálták a játékosaim a pályán, amit mondtam nekik, de összességében a harmadik és a negyedik játszmában mutatott játékunk miatt csalódott vagyok, mert nem a saját szintünkön játszottunk. Mindenképp javulnunk kell mentálisan a jövő heti Kaposvár elleni rangadó előtt, mert nem lesz sétagalopp. Kellően fel fogunk készülni a Kaposvárra, de elsősorban fejben kell rendezni a sorokat.

Debreceni EAC – Kecskeméti RC 1-3 (-12, -19, 18, -18)
Férfi NB I, B csoport, alapszakasz, 4. forduló
Debrecen, Desok Sportcsarnok, 150 néző

KECSKEMÉT: Gacs, Szabó M., Pesti, Isaias, Krupánszki, Amarildo. Csere: Kara (liberó), Deák (liberó), Szabó V., Dobos, Török, Gönczi. Edző: Dávid Zoltán

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: