Bronzot szereztek a juniorok

Vasárnap befejeződött Budaörsön az országos junior bajnokság döntője. A finálékban a Kaposvár 3:1-re győzte le a Szolnokot, míg a nőknél a Nyíregyháza a döntő játszmában múlta felül a Békéscsabát. A KRC fiataljai pedig a 3. helyért folyó csatában fektették két vállra a Pénzügyőrt, így a felnőtt csapathoz hasonlóan 3. helyen végeztek az idei kiírásban.

Az ötödik helyért az Illyés Gyula Gimnáziumban csaptak össze a csapatok. Előbb a fiúknál a Dunaferr győzte le a MAFC-ot 3:1-re, majd az UTE nyert nyögvenyelősen a TFSE ellen. Hiába vezettek a lilák nagyon simán 2:0-ra, ellenfelük ezt közepén felvette a kesztyűt és két nagyon izgalmas és szoros játszmában kiegyenlített, sőt, a döntő játszmában is tartotta a lépést, azonban 14:14 után az újpestiek voltak kétszer eredményesek, s szerezték meg végül az ötödik helyet.

Eközben a Városi Sportcsarnokban már zajlottak a bronzcsaták: a fiúknál a Kecskemét négy játszmában múlta felül a Pénzügyőrt, míg a Vasas viszonylag simán nyert a házigazda budaörsiek ellen. A férfiak döntőjében hiába szerzett vezetést a Kaposvár, a második játszmában egyenlítettek a szolnokiak. Ezért aztán Demeter György bevetette a két nagyágyút, a szombaton még Albániában a felnőtt válogatott soraiban szereplő Kalmár Ákost és Bögöly Gábort. Ezt követően, ha nem is simán, de megnyerte a következő két szettet a Fino, s így megvédte bajnoki címét.

A lányoknál megismétlődött a felnőtt bajnoki döntő párosítása. Az első játszmában alaposan meglepték ellenfelüket a nyíregyháziak, elsősorban Inneh-Varga Eliza bombáival nem tudtak mit kezdeni a békéscsabaiak, így ezt a játszmát tíz ponttal nyerte a szabolcsi csapat. Ezt követően azonban felnőtt a feladathoz a BRSE, s három szoros játszmát követően döntetlen volt az állás. Az ötödik felvonást azonban 6:0-val kezdte a Nyíregyháza, s innen már nem tudtak felélni a csabaiak, így a Fatum ünnepelte a bajnoki címet. Az egy éve még a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Kalotai Zsófia, így aranyéremmel fejezte be pályafutását, miután a jövőben inkább tanulmányaira szeretne koncentrálni.

ORSZÁGOS JUNIOR-BAJNOKSÁG, EREDMÉNYEK
Női döntő:
Fatum-Nyíregyháza – Békéscsabai RSE 3:2 (15, –23, 24, –23, 6)
3. helyért:
Vasas Óbuda – Budaörsi DSE 3:0 (22, 12, 21)
5. helyért:
UTE – TFSE 3:2 (14, 14, –26, –24, -14)

Férfi döntő:
Kaposvái RA-Fino – Szolnoki RA 3:1 (17, –17, 22, 18)
3. helyért:
HÉP-Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 3:1 (21, –23, 19, 21)
5. helyért:
Dunaferr SE RA – MAFC-BME 3:1 (23, 21, –24, 23)

 

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: