Elvesztettük a pályaelőnyt

Az első meccshez hasonlóan most is öt szettig tartott a Kecskemét és a Kazincbarcika összecsapása, ám most a végén a borsodiak örülhettek.

Az első meccshez hasonlóan most is öt szettig tartott a Kecskemét és a Kazincbarcika összecsapása, ám most a végén a borsodiak örülhettek.

Az első játékrész hasonlóan alakult, mint az előző meccseken, egyik gárda sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni, egy-két ponttal vezetett, hol az egyik, hol a másik csapat. A hazai publikum és pálya úgy tűnt, hogy a KRC-nek kedvezett, így 27-25 nyerték Gyurkóék ezt a felvonást, 1:0.

Nem csak az első játszmának a vége fejeződött be parádés kecskeméti játékkal, hanem a második etap is. A KRC-s fiúk nagy lendülettel és pontos játékkal uralták a mérkőzést. Az elején még némileg szoros volt az eredmény, de a szett közepére már 16-9-re vezettek. Ez ki is tartott a végéig, így 25-20-re hozták a felvonást, 2:0.

A folytatásban kezdtek észhez térni a kazincbarcikaiak, sőt végig vezettek 3-4 ponttal. Lassan rázódott vissza a játékba a Kecskemét, de sikerült 1 pontra felzárkózniuk (21-22), ám elkezdek ismét pontatlanul játszani, így elveszítették a szettet 21-25-re, 2:1.

Talán a fáradság volt az oka, de nagyon gyengén kezdték a negyedik etapot a KRC-sek, illetve a szerencse sem igazán állt mellettük, a nyitás-fogadások sem működtek, így elhúzott a Vegyész, 8-13. Ezt követően Dorcsák vezetésével megindult a pontszerzés a kecskeméti oldalon, nem is akárhogy, kiegyenlítettek, majd át is vették a vezetést, 14-13. A közönség idegeivel játszottak a hírös városiak, megint hagyták meglépni a Kazincbarcikát két ponttal. Dávid azonban vérszemet kapott, és egymás utáni ütéseivel egalizált (20-20), de ez sem volt elég, a ‘barcika sorban szerezte a pontokat, jöhetett az ötödik szett, 21-25, 2:2.

Aki az első meccsen buzdította a kecskeméti röpiseket, annak biztosan déjá vu érzése volt. A hazai publikum bizakodott és szurkolt, hogy ugyanúgy záruljon az összecsapás, mint a múlt héten. 3-5-ös vendég vezetésnél már egyesek kongatták a vészharangot, ám a jó sáncmunka és Farkas pontjai által ismét visszajöttek a meccsbe, 5-5. Döntetlen volt az állás 10-10-ig, de ismételten megléptek a borsodiak, és 11-14-ig meg sem álltak. Igaz a végére nyomott még egy hajrát a KRC, de a vendégeknél jeleskedő Szabó Dávidot képtelenek voltak hatástalanítani, így 13-15-re, összesítésben 2:3-ra kikaptak Gyurkó tanítványai.

Mestermérleg

Gyurkó Sándor (KRC): – Szabó Dávidot nem tudtuk megoldani, extrát játszott. Küzdöttünk hajtottunk, most a rutin győzött. Szombaton azt mondtam, hogy gratulálok a ‘barcikának 1-1, ma gratulálok, hogy átvették a vezetést, de még nincs vége. Tudtunk mi már nyerni a Kazincbarcika otthonában!

Toma Sándor (VRCK): – Úgy gondolom, hogy két azonos szintű csapat küzdött egymás ellen. Számomra külön öröm, hogy a csapat túllépte önmagát és 2-0-ról nyerni tudott. Bízom benne, hogy hazai környezetben helyre tudjuk magunkat tenni, és befejezni ezt a párharcot.

KRC – VRC Kazincbarcika 2:3 (25, 20, -21, -21, -13)
bajnoki elődöntő, 3. meccs
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1-2 a Kazincbarcika javára.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: