Extraliga: Nem ment ezúttal a Kaposvár ellen

Egy héttel ezelőtt óriásit küzdve kiütötte a Magyar Kupából a Fino Kaposvár SE gárdáját a KRC. Az Extra Ligában azonban bosszút álltak a somogyiak, és meglehetősen simán, 3:0-val küldték haza a kecskeméti röplabdázókat.

Nagyon bekezdett a Kaposvár, rögtön magukhoz vették az irányítást és több ponttal is elhúztak Dávid Zoltán csapatától. 18:12 után feltámadt a KRC, és zsinórban szerzett pontjaiknak és Krupánszki Olivér csapatkapitány remek ütésének hála kettő egységre közelítették meg a Somogy megyeieket, 18:16. Bögöly Gábor azonban óriási formában játszott, a következő támadásokban rendre rá játszottak a vendéglátók, és pontjaival a Kaposvár került közelebb az első szett megnyeréséhez. A volt kecskeméti Nagy Péter fejezte be egy ásszal az első játszmát, melyet 25:18-ra nyert a Fino. (1:0)

A második játszma eleje sokkal jobban alakult a vendégeknek, de a minimális előny mindig a kaposváriak neve mellett szerepelt. Pesti Marcell nagy ütésével előbb két pontra, majd gyönyörű sáncával egy pontra jött fel a KRC, 12:11. Többször is volt lehetősége a hírös városiaknak, hogy utolérjék a Kaposvárt, de ez nem sikerült. Dávid Zoltán időkérései ellenére a második játszma is a somogyiaké lett, 25:19. (2:0)

A harmadik játszma teljesen kilátástalan kecskeméti játékot hozott. Valószínűleg a játékosok fejben már a jövő hétvégi Pénzügyőr elleni kupadöntőre koncentráltak. A szett eredményén is látszik, hogy a KRC elengedte a találkozót. 25:11-re nyert a Kaposvár, mely csekély vigasz lehet a kupavereségükre. 

A Kaposvár ezzel a győzelmével pontszámban beérte a Kecskemétet, és az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Pénzügyőrt az Extra Ligában. 

Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője így értékelt: – Abszolút nem lepett meg ez a vereség, tudtam, hogy ez lesz az eredmény. Előző héten extra teljesítményt nyújtottak és a magasban voltak a játékosaim, ma viszont lent voltak. Hangsúlyozom, 20 éves gyerekekről van szó, máshogy élik meg a győzelmeket és a vereségeket. A kupagyőzelem és a továbbjutás után nem tudták érezni az újabb kaposvári mérkőzés tétjét, nem lehetett rákényszeríteni őket, hogy újra 100%-ot hozzanak. A hazai együttes nyitás-fogadás után megölte a támadásainkat, mindent megtettek a győzelemért és gratulálok nekik. Én nem akarok minden meccset megnyerni, én jókor akarok nyerni! Jövő héten jön a kupadöntő, és a játékosaim teljesítménye újra az egekben lesz!

Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 3:0 (-18, -19, -11)
Férfi röplabda Extra Liga, alapszakasz, 4. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Vezette: Vári, Dr. Árpás

A HÉP-KRC következő mérkőzésére 2019. február 16-án 15:00 órától kerül sor a Pénzügyőr ellen a Magyar Kupa fináléjában. 

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: