Folytatódik a hazai veretlenségi széria

Szombaton a MAFC-BME csapatát látták vendégül a kecskemétiek, és végül három szettben győzedelmeskedtek.

A mérkőzés első szettje végig szoros volt, a hazaiaknál a pontok többségét Dávid Zoltán szerezte. 16-13 -as állásnál magabiztos előnyt tudhattak maguknak a kék-fehérek, de a MAFC megrázta magát, és feljöttek 17-17-re, amire a KRC vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic időkéréssel reagált. Ez meg is hozta eredményét, 20-17-nél már a vendégeknek kellett megszakítania a játszmát. A három pontos vezetést még kettővel toldotta meg a hírös városi csapat, így 25-20-ra nyerték az első szettet.

A második játékrészben a Kecskemét az elejétől kezdve előnyben játszott, 12-8-as állásnál kérte ki első idejét a vendégek trénere. A sok hibával játszó budapestieknek nem volt ellenszerük Krupánszki és Kovács bombáira. 24-20-nál még egy időkéréssel megpróbálták megtörni a hazaiak lendületét, de ezt a szettet is esélyeshez méltóan nyerték meg a hírös városiak, 25-21.

A harmadik etapban Dávid Zoltán kapott pihenőt, Gacs érkezett helyette a pályára. Már az elején elhúztak, hatpontos előnyt csikartak ki, gyorsan szerették volna lezárni a 3 pont sorsát. A MAFC azonban nem adta fel, mindenkit meglepve 10-9-re zárkóztak, de eztán fontos pillanatban szervát hibáztak. Lélektani fordulópont volt ez mint kiderült: újra magabiztos előnye volt a KRC-nek, ellenfelük 15-11-es állásnál kért időt, a szett során másodszor. A végéig még növelni tudta fórját a kecskeméti csapat, 25-17-tel zárták le a mérkőzést.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző így látta az összecsapást: – Hiányoztak már a hasonló adrenalinú mérkőzések. Dávid Zoli visszatért, kapott játéklehetőséget, hogy újra visszazökkenjen a ritmusba. Jövő héten kimegyünk még Szerbiába játszani egy magas hőfokú meccset, hogy aztán január 30-án, a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán a Pénzügyőr ellen mutassuk meg mit is tudunk. Ott kezdődik meg számunkra igazán az idei szezon, hiszen utána is rangadók jönnek sorban. A csapatnak a legjobbat kell nyújtania a következő hónapokban, hogy sikeresek legyünk, és elérjük a céljainkat!

HÉP-KRC – MAFC-BME 3:0 (20, 21, 17)
férfi röplabda NBI. alapszakasz

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: