Győzelem a Dunaújváros ellen

Két és fél hét szünet után hazai pályán bizonyíthattak a kecskeméti röpis fiúk a Dunaferr SE együttese ellen. Képekkel!

Bemutatkozott végre a kecskeméti publikum előtt Mészáros Dömötör, aki december végéig erősíti a hírös városi alakulatot. A keretből egyedül Dávid Csanád hiányzott, hiszen csípőgyulladása miatt nem tudta vállalni a mérkőzést.

Az első játszmában nem adta meg könnyen magát a dunaújvárosi együttes, igaz az elejétől vezettek a kecskemétiek, de a vendégcsapat próbált folyamatosan felzárkózni. A végén 24-18-nál – amikor már csak egy pont kellett volna a szettgyőzelemhez – felzárkóztak 24-21-re, de égül sikerült 25-21-re nyerni az első játékrészt Gyurkó Sándor tanítványainak.

A második játékrész közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat (11-10), majd ezt követően meggyőző játékot mutatva, több ponttal is megléptek a hírös városiak. A biztos előnyt nem adták ki kezeik közül, végül 25-19-re hozták a szettet.

Szoros játék jellemezte a harmadik felvonás elejét is, ám a Kecskemétnek sikerült 5 pontos fórt kicsikarnia, 19-14. Aztán meglepetésre a Dunaújváros talpra állt, és kiegyenlített, majd ha szorosan is, de 24-26-ra nyerték a harmadik etapot.

A lelkes dunaújvárosiak végig partiban voltak a negyedik szettben, sőt a végére megszerezték a vezetést is kisebb meglepetésre. Farkas azonban parádésan nyitott, s ezzel 23-23-ról fordítva, 25-23 nyerték a kecskemétiek a játszmát, s egyben a meccset is.

Edzői szemmel

Tomanóczy Tibor (Dunaferr): – Ez egy felemás mérkőzés volt. Az első felében a Kecskemét dominált, a második felében pedig mi uraltuk a mérkőzést. A sérülés nagyon rosszkor történt, és ezáltal kicsit megbolydult a csapatunk. Ettől függetlenül jó meccset játszottunk, csak nem szereztünk 1 pontot, amit úgy gondolom, hogy hoznunk kellett volna.

Gyurkó Sándor (KRC): – Fáradtan, tompán játszottunk, ami érthető, hiszen az elmúlt 2 és fél hétben keményebb munkát végezetek a fiúk. Az, hogy lelkesedésben nem voltunk olyanok, mint az eddigi hazai mérkőzéseinken, az viszont bánt. Örülök a győzelemnek és a 3 pontnak, de nagyon közel voltunk, hogy az ellenfél megfordítsa ezt a mérkőzést. Bízom benne, hogy a jövő heti meccsen már könnyedebben, nem ekkora terhekkel az izmokban fogunk játszani.

KRC – Dunaferr 3:1 (21, 19, -24, 23)

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: