Győzelem a MAFC-BME ellen!

A magyar bajnoki 7.fordulójában – a korábbi idegenbeli 3:2-es vereséget követően – hazai közönség előtt magabiztos 3:0-ás győzelmet arattunk a MAFC-BME csapata ellen.

Fotó: Antalfalvi Anna

Fotó: Antalfalvi Anna

Az első játszmát a vendégek kezdték jobban, ami a 7:7-es egyenlítésig tartott. Ezután a fővárosiak vették át a vezetést, Dávid Zoltán 13:16-nál kényszerült időt kérni, hogy megállítsa az ellenfél pontgyártását. Az időkérést követően még tartotta a MAFC a 2-3 pontos vezetését, majd 20:20-nál sikerült egyenlítenünk. Vitatott ítéletek következtében 20:22-re módosult az eredmény, ezért Dávid Zoltán ismét időt kér, hogy csillapodjanak a kedélyek. Az első szett végén csapatunk nagyot hajrázott és az egyenlítést követően, 25:23-ra megnyertük azt.

A második szett elejétől csapatunk dominált. 5:2-nél Nagy Péter időt kér, ám ez se törte meg a lendületünket, 10:6-nál a MAFC vezetőedzője kénytelen volt kikérni a második idejét is. 13:6-nál Eke Péter sérülése okozott riadalmat, 14:8-ig tartottuk az előnyünket. Ezután a fővárosiak lendületet vettek és 16:16-nál egyenlítettek. Csapatunk nem hagyta, hogy az ellenfél átvegye a vezetést így 25:23-ra nyertük a második játszmát.

A harmadik szettben 5:5-ig fej-fej mellett meneteltek a csapatok. Két ponttal sikerült ellépni a fővárosiaktól, 7:5-nél Nagy Péter időt kér. Jó döntésnek bizonyult a MAFC vezetőedzőjétől, hiszen előbb egyenlítettek a fővárosiak, majd 7:8-nál átvették a vezetést. 16:15-nél sikerült fordítanunk, de 18:18-nál ismét egyenlő volt az állás. Dávid Zoltán időt kér és ezt követően csapatunk visszavette a vezetést és 25:20-as állásnál fejeztük be a mérkőzést.

Dávid Zoltán vezetőedző (HÉP-KRC): “Nagyon kellett ez a győzelem, jót tesz az önbizalmunknak. Magával az eredménnyel elégedett vagyok, ám a mutatott játékkal már kevésbé. Rengeteg olyan hibát vétünk, amit ezen a szinten már nem lenne szabad. Például a kivédekezett labdát harmadjára se sikerül pontra váltanunk. Ezeken még javítanunk kell, de nagyon örülünk a győzelemnek.”

HÉP-Kecskeméti RC vs. MAFC-BME 3:0 (25:23; 25:23; 25:20)

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: