Győzelem az év utolsó meccsén

Nagyon simán nyerte idei utolsó bajnoki találkozóját a hírös városi férfi röplabdacsapat.

Vasárnap a Magyar Kupában bizonyítottak a kecskemétiek, kedden pedig már a dobogós Dág ellen léptek pályára a bajnokságban, karácsony előtt két nappal. Gyurkó Sándor tanítványai lendületben maradtak, s talán a vártnál is simábban nyerték a rangadónak számító összecsapást a Messzi István Sportcsarnokban.

Remek hangulatban telt a Kecskeméti Röplabda Club utolsó idei megmérettetése, erről a hazai nézők gondoskodtak, végig hangosan buzdították a KRC-t. A kezdetektől kezdve összeszedett játékot produkáltak a kecskemétiek: Mészáros, Farkas és Dávid is kimagasló teljesítmény nyújtott. Az első felvonás nem volt kérdéses, hogy a hazaiak győzelmével ér véget, a dágiak mindössze 13 pontot szorgoskodtak össze.

A következő játékrészben folytatták a magabiztos szereplést a hírös városiak, igazi csapatként funkcionáltak. A kecskemétiek bombáikkal szórakoztatták a hazai publikumot, és a védekezésük is nagyon jól működött, így a második etapot is rövidre zárták.

A harmadik, és egyben utolsó játszmában sem volt esélye a Dág együttesének, Gyurkó Sándor tanítványai határozott játékán nem tudtak fogást találni. A KRC könnyed játékkal behúzta ezt az etapot is, ennek köszönhetően a 2. helyről várhatják a folytatást a bajnokságban.

Szauter Ferenc (Dági KSE): – Bizakodva indultunk neki a mérkőzésnek, szerettem volna azt lendületes, jó játékot látni, amit a Kazincbarcika ellen elkezdtünk. Ez feltétlenül szükséges lett volna ahhoz, hogy egy jó mérkőzést tudjunk játszani a Kecskeméttel, de sajnos ez most nem valósult meg. Elsősorban a nyitás-fogadással voltak problémáink, ez magával hozta a többi hibát is, így nem tudtuk felvenni a versenyt.

Gyurkó Sándor (KRC): – Taktikailag nagyon fegyelmezett volt a társaság, amit megbeszéltünk védekezésben, azt szinte centiméter pontosan betartották a fiúk. A határozott támadás mellett kevés hibával játszottunk végig. A dági meccshez képest sokkal sportosabban játszottunk. Motiváltak voltak nagyon fiúk, és ebben közönség is nagyon sokat segített, a csapat mellett voltak végig. Köszönjük az egész éves kitartó szurkolást, kellemes karácsonyi ünnepeket szeretnék kívánni a kedves nézőknek!

KRC – Dág 3:0 (13, 14, 14)<

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: