Győzelemmel nyitott 2019-ben a HÉP-KRC

Vasárnap este a MAFC csapatát látták vendégül a kecskeméti férfi röplabdások az Extra Liga alapszakaszának első mérkőzésén. A hosszú és izgalmas összecsapás 3:1-es kecskeméti sikert hozott. 

A találkozót megelőzően a hírös városiak vezetőedzője, Dávid Zoltán hangsúlyozta, mindamellett, hogy győzelemmel szeretnék indítani az alapszakaszt, leginkább a szerdai, Kaposvár elleni kuparangadóra összpontosítanak.

A MAFC gárdája kezdte jobban a mérkőzést, a Kecskemét azonban nem szakadt le nagyon, és Sanchez ászával hamar egyenlítettek, 5:5. Gacs Dániel két kiváló nyitásával már a vezetést is átvették a hírös városiak, 8:6. Mindkét csapat rendkívül feltüzelt állapotban játszott, minden labdáért elmentek a játékosok, és ez egy nagyon látványos első szettet eredményezett. 12:12 állt az eredményjelzőn, mikor kihasználva ellenfele hibáit ellépett a KRC, így 15:12-nél időt kért a vendégek trénere. Ez nem akasztotta meg a kecskemétiek lendületét, 17:13-nál egy óriási Szabó Márton blokkal már négy pontos előny birtokában várták az első játszma végét a hazaiak. Pesti Marcell a tőle megszokott ütőerejével rohamozta a vendégeket, és vezérletével 25:19-re behúzták az első szettet. (1:0)

Csak úgy mint az első játszmát, a másodikat is a budapesti csapat kezdte jobban, és a friss szerzeményük Csoma Krisztián remek ütéseivel már 3 egységgel vezettek. Ám a KRC megrázta magát és innen is átvette a vezetést, 4:3. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, néhol ellépett 2-3 pontra a KRC, de a MAFC mindig visszajött. 14:14-nél is hasonló volt a szituáció, mikor előbb Pesti blokkolt hatalmasat, majd Gacs és Sanchez pontjaival 17:14-re változott az állás, de a vendégek egy időkérést követően agresszív ütésekkel ismét egyenlítettek, 17:17. A szett vége nagyon izgalmas körülmények között dőlt el, 24:24-ig egymást követve haladtak a felek, ezúttal azonban a pest megyeiek tudtak ellenfelük fölé kerekedni. 24:26-ra nyertek, mellyel egalizálták a szettek állását. (1:1)

Kiélezett küzdelmet hozott a harmadik felvonás is. 4:4-nél szervahibát ütött mindkét csapat, és több ki nem kényszerített hibát vétettek a felek ebben a periódusban. Ahogy a mérkőzés egészére, úgy erre a szettre is igaz volt az a tendencia, hogy igazán komoly előnyre egyik gárda sem tudott szert tenni. A kecskemétiek pontszerzését MAFC pontszerzés követte, és fordítva. 16:16-nál egy nagyon hosszú labdamenetet nyert meg szerencsés körülmények között a vendég alakulat, de az ezt követő szervahibájukkal egyből eltűnt a minimális előnyük. Nem úgy, mint pár labdamenettel később, mikor – először a szetten belül – két ponttal vezettek, 17:19. Erre reagálva egyből időt kért Dávid Zoltán, nagyon jó ütemben, hiszen a játékmegszakítást követően zsinórban 3 pontot szerezve visszavették a vezetést tanítványai, 20:19, amire a vendég edző is időkéréssel felelt. Fordítani azonban már nem tudtak a feketemezesek, így a Kecskemét behúzta a szettet. (2:1)

Győzelmi kényszerben folytatódott a meccs a MAFC számára, míg a KRC a mérkőzés lezárására törekedett a negyedik játszmában. Ez nem eredményezhetett mást, mint egy újabb kiegyenlített és fordulatos szettet. Az első komolyabb előnyt a budapestiek harcolták ki, 9:12, de pillanatok alatt visszajöttek a hazaiak, és Pesti óriási ütésével egalizáltak. Szépen lassan a vezetést is sikerült átvennie a kecskemétieknek, és 3 pontos hátrány tudatában időt kért a vendég edző. 20:15-nél úgy tűnt, már nem veszítheti el a találkozót a Kecskemét, azonban nagy rohanásba kezdett a MAFC. 21:19-nél, mikor már kezdett meleggé válni a helyzet, nagyon rosszkor vétett szervahibát a fővárosi csapat. 24:20-as állásnál a KRC játszma- és meccslabdához jutott, és Gacs Dániel bődületes ütésével le is zárta a találkozót. 

Tökéletes főpróbát tartott tehát a HÉP-KRC a szerdán megrendezésre kerülő Kaposvár elleni kupamérkőzésre. 

Dávid Zoltán, a HÉP-KRC trénere így értékelt a mérkőzést követően: – Őszintén szólva erre számítottam. Abszolút nem reméltem jobb mérkőzést, hiszen várható volt, hogy egy hónap játék nélkül így fogunk visszatérni. Feladónkat is nélkülöznünk kellett a felkészülés során, hiszen Deliu Amarildo az albán válogatott rendelkezésére kellett, hogy álljon. Neki is vissza kellett szokni a gyorsabb tempónkhoz, ez a negyedik szettre sikerült. Ez volt az első tétmeccsünk 2019-ben, a játékosaim is stresszesebbek voltak, ezért alakult ilyenné a mérkőzés. Ennél már csak jobb lehet, és most már csak a Kaposvárra koncentrálunk. 

HÉP-KRC – MAFC-BME 3:1 (-19, 24, -22, -20) 
Férfi röplabda Extra Liga, alapszakasz, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán Attila

HÉP-KRC: Gacs 9, Szabó M. 4, Pesti 31, Isaias 18, Krupánszki 8, Amarildo 6, Csere: Deák (liberó), Török, Gönczi, Szabó V. Edző: Dávid Zoltán 

A szettek alakulása: 1. szett: 8:6, 16:13, 21:17, 25:19. 2. szett: 8:7, 16:14, 21:20, 24:26. 3. szett: 8:5, 15:16, 21:19, 25:22. 4. szett: 8:7, 16:14, 21:17, 25:20. 

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: