Kemény ütközeten van túl a MAFC-BME és a HÉP Kecskeméti RC

A MAFC-BME otthonában nyert a vendég HÉP Kecskeméti RC a közel két órás párharc végén 3:2-re.

Várakozással telve indult neki mind a két csapat a meccs első szettjének, hiszen nagy volt a tét. Mindkét csapat szeretne a legjobb négy közé jutni, amihez viszont még kellenek a nyertes pontok.

Az első szett szinte teljes egészében egy-két pontos különbséggel zajlott. A serpenyő nyelve hol az egyik, hol a másik együttes felé billent, attól függően, hogy épp melyik vétett egy újabb apró hibát, amit a másik oldal gyorsan pontra váltott. Még 17:17-es állásnál sem nem lehetett tudni, hogy melyik fél nyeri ez a szettet, annyira kiegyenlített volt a küzdelem. Ám ekkor a hazaiak beerősítettek és bár a vendég Kecskemét nem adta könnyen magát, de 25:23-ra nyerte a MAFC az első játszmát.

A második szett is – szinte mintha lemásolták volna az elsőt – ugyan úgy alakult, mint az előző játszma. Egy rossz nyitás ide, egy rossz nyitás oda, egy rossz blokk itt, egy rossz blokk ott… Ebben a részben a 18:18-as eredménynél jött a fordulat. A hírös városiak még híresebb kedvence Pesti Marci védhetetlen ütésével megkezdődött a KRC rendíthetetlen menetelése a nyerés felé. Ettől kezdve folyamatos vezetéssel és egy végső sikeres blokkal nyerte ezt az etapot a HÉP Kecskemét. A végeredmény: 22:25

A harmadik etap eleje már másként alakult. Ekkor mintha a vendég csapat számára megállt volna az idő… Valahol máshol jártak a fiúk fejben, nem a pályán. A fővárosiak az első nyitástól kezdve átvették az irányítást a játszma felett. Egészen a 12:4-es állásig úgy tűnt, hogy simán ledarálják a kecskeméti fiúkat. 12:4-nél viszont felébredtek csipkerózsika álmukból a fiatalok és neki álltak harcolni a győzelemért. 16:15-nél viszont újra bekapcsolódtak a játékba a pesti srácok, ütöttek egymás után négy pontot, ezzel elhúztak 19:15-re a KRC-től. Ekkor Dávid Zoltán a Kecskemét vezető edzője időt kért, kimozdítva a MAFC-ot a nyerő szériából. Sikerült is még a vendégeknek felküzdeniük magukat 23 pontig, de sajnos ez kevés volt a győzelemhez. 25:23-ra nyerte a harmadik szettet a MAFC csapata.

A negyedik játszma két kecskeméti légiós – Deliu és Subotic – bravúrjával kezdődik. A vendég csapatnak egészen 5:6-os állásig sikerül a vezetést megtartani. Azonban a vendéglátók is hajtanak a győzelemre, így neki állnak pontot gyűjteni. 10:9-es állásig újra fej-fej mellett haladnak az együttesek. Quepa és Pesti ütései megindítanak egy lavinát a kecskemétieknél és egészen a szett végéig átveszi a vezetést a fővárosi csapat felett. Innentől könnyedén nyeri a negyedik játszmát HÉP Kecskeméti RC. 21:25 a végeredmény.

Az utolsó, ötödik szett megint a vendégek vezetésével kezdődik és egészen 8:9-ig meg is tartják ezt. Ekkor azonban Milovanovic ütésével egyenlít a MAFC. Ettől kezdve megint jött – a két csapattól szinte már megszokott – az egy pont ide, egy pont oda játék. A hajrára sikerült vissza vennie a Kecskemétnek a vezetést és Pesti Marci védhetetlen ütésével nyert a KRC 12:15-re.

MAFC BME – Kecskeméti RC 2:3 (25:23, 22:25, 25:23, 21:25, 12:15)

A Kecskemét pontszerzői: Pesti 31, Subotic 10, Gacs 9, Vaipolous 8, Qepa 8, Krupánszki 7, Deliu 2

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: