Kiváló nyitány a bronzéremért folytatott küzdelemben

Szerdán kezdődött el a bronzcsata a HÉP-KRC férfi röplabdázói számára, akik az első felvonás során esélyt sem hagytak a Pénzügyőrnek, a vége magabiztos 3-0.

Az első szett elején a kecskeméti csapat bent maradt az öltözőben, rendkívül enerváltan kezdtek, aminek az lett az eredménye, hogy a fővárosiak 5-0-ra elhúztak Ekkor Nedeljkovic mester nem várt tovább, kikérte első idejét, ezt követően futószalagon kezdte termelni a pontokat a Kecskemét, és 5:6-ra fel is zárkóztak.

Bár a Pénzügyőr ezt követően szintén időt kért, már nem sokáig tudták megtartani a vezetést, a hírös városiak 10:7-re fordítottak. A PSE nem tudott visszakapaszkodni, a KRC 7 ponttal is elhúzott, a szettet végül 25:17-re nyerték meg.

A második etapot folyamatos pontváltásokkal kezdték a csapatok, egészen 7:7-ig fej-fej mellett haladtak, majd a HÉP-KRC előbb 2, majd 4 pontos előnyre tett szert. A PSE megint időt kért, de ebből sem sült ki igazán semmi jó a vendégek számára, ugyanis Sasa Nedeljkovic csapata megduplázta vezetését, 21:13 elhúzva, és mivel a Pénzügyőrnek csak a szépítésre futotta, 25:16-ra ezt a szettet is behúzták.
A KRC-nek már csak egy szettet kellett megnyernie, hogy diadalmaskodjon az első mérkőzésen, és noha a Pénzügyőr 3 pontos előnnyel indult, gyorsan helyre állította a rendet a hazai alakulat. 7 zsinórban szerzett pont után most sem segített a vendégeken az időkérés, továbbra is a Kecskemét uralta a meccset. 14:9 után már nem engedte ki a kezéből a meccset a KRC, mely 25:17-es harmadik szettel zárta le az első találkozót.

Sasa Nedeljkovic, a HÉP-KRC vezetőedzője elégedetten értékelt:

– Örülünk, hogy az előstől az utolsó pontig uraltuk a mérkőzést, egy pillanatig sem forgott veszélyben győzelmünk. Nagyon meg vagyok elégedve a csapat hozzáállásával, végig remekül védekeztünk, nagyszerű blokkok voltak. Úgy gondolom, ez volt a győzelem kulcsa. Szombaton újra egymásnak feszül a két gárda, remélem Budapesten is ugyanilyen önbizalommal fogunk röplabdázni.

HÉP-KRC – Pénzügyőr SE 3-0 (17, 16, 17)
Férfi Röplabda NBI (3. helyért, 1. mérkőzés)

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: