Könnyed győzelem a Szolnok ellen

Úgy kezdett a Kecskemét, ahogyan egy esélyes csapatnak kell. 5-0-nál Amarildo szervahibája eredményezte csak az első szolnoki pontot. Viszonylag rövid labdamentek jellemezték a találkozót, vagy rögtön szervahibák, vagy rossz fogadások uralkodtak. 8-6-nál közeledett a Szolnok, ám zsinórban 5 pontot ért el a KRC (13-6), melynek köszönhetően időt kért a vendég gárda. Küzdött a Szolnok, de a hatalmas kecskeméti ütőerővel nem tudtak mit kezdeni. Isaias Sanchez egymás után ütötte az erősebbnél erősebb szervákat, amit ha vissza is adott a Szolnok, azt egyből lecsapták a hazaiak. 17-6-nál újabb időkérés következett. 18 pontnál Sanchez ászt ütött. Végül a KRC 12 pontig jutott zsinórban, (20-6). A szettet a fiatal Szabó Vilmos ütésével zárta a KRC, 9 ponton tartva a Szolnokot. 1-0.

Pesti Marcell és Gacs Dániel is több pihenőt kapott, míg a sérült Krupánszki helyén is a fiatalabbak játszottak, így Dobos Péter, Szabó Vilmos, vagy épp Kara Zsombor is liberó poszton több lehetőséghez jutott. A második játszmát a Szolnok kezdte jobban, 2-0-ra és 3-1 re is vezettek, de ez az előny nem állandósult. 5-4-es állásnál átvette a vezetést a KRC. Sancheznek nagyon ment a szerválás, ezúttal egy könnyed ejtéssel verte át az ellenfelet. 11 pontig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor 3 pontot hozott zsinórban a Kecskemét, és időt is kért a szolnoki edző (14-11). Gönczi remek ütését követően 20-15 volt az állás. Gulyás Ferenc, a vendégek trénere 23-17-nél időkérésével próbálta menteni a menthetetlen. 25-17-re nyertek a hírös városiak, így 2-0-ra alakítva a találkozót.

A harmadik felvonásban is jól kezdtek a jászságiak, és egészen 6 pontig ők vezettek, amikor kiegyenlített a KRC. Többször is szervahibát vétettek a kék mezben játszó szolnokiak, amikkel megnehezítették a saját dolgukat. 9-8-nál volt először kecskeméti vezetés az eredményjelzőn. Szabó Vilmos remek lecsapásával 11-9 volt, innentől pedig állandósulhatott, illetve nőhetett az előny. 16-10-nél jött az újabb szolnoki időkérés, a kérdés azonban már csak az volt, milyen arányban nyeri a szettet a KRC. A játszma vége 25-19, a mérkőzés eredménye egy magabiztos 3-0 a Kecskemétnek.

Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője: – Ezek azok a meccsek, amiket muszáj megnyerni. Azt kértem a srácoktól, hogy a nyitásokat vállalják el, és gyorsabban, intenzívebben támadjanak. Nem volt egy színvonalas mérkőzés, de ezeket betartották a játékosaim. Örülök, hogy a fiataljaimat is be tudtam vetni, meg tudtam nézni, hogyan alakul a fejlődésük, illetve, hogy kiket lehet becserélni adott esetben komolyabb meccseken. Fontos, hogy begyűjtöttük a pontokat, és dolgozunk tovább!

Gulyás Ferenc: – A papírforma szerint nyert a Kecskemét. Megpróbáltuk velük felvenni a versenyt, és úgy érzem, hogy az első szett kivételével szimpatikusan játszottunk. Készülünk a számunkra fontos mérkőzésekre.

Kecskeméti RC – Szolnoki RK 3:0 (9, 17, 19)

Kecskemét, 150 néző. V: Bibók, Vári.

Kecskemét: Gacs 2, Deliu 2, Gönczi 16, Szabó M. 4, Pesti 1, Isaias 14. Csere: Deák, Kara (liberók), Szabó V. 8, Dobos, Török. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Szolnok: Soyvural, Farkas 6, Csendes 3, Boa 5, Tamasi 11, Varga Z. 2. Csere: Mészáros M. (liberó), Tímár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:6, 21:7. II. játszma: 8:7, 16:13, 21:16. III. játszma: 7:8, 16:10, 21:15.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: