Magyar Kupa döntőben a KRC!

A visszavágón is 3:0-ra győzte le a Dágot a hírös városi alakulat, s így magabiztosan meneteltek a Magyar Kupa fináléba!

Ugyan a párharc idegenbeli felvonását szettveszteség nélkül hozták Gyurkó Sándor tanítványai, mégis nehéz mérkőzésre számíthattak a Magyar Kupa elődöntő visszavágóján, hiszen időközben a dági együttes győzelmet aratott az eddig veretlen kaposvári gárdával szemben a bajnokságban.

Az első perctől érezhető volt, hogy szoros mérkőzésre lehet számítani, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Jó sáncmunkával dolgoztak a kecskemétiek, amihez Gacs eredményes ütőjátéka társult. 20-17-nél volt a mérkőzésen először, hogy a KRC-nek sikerült meglépnie több ponttal is, és ezt a különbséget a játszma végéig tudták tartani, 25:22.

Egy kicsit kiengedtek a hazaiak a második játékrész elején, de nem sokáig hagyták a Dágnál a vezetést. Gacs továbbra is remekelt, de Dávid és Farkas is kivette a munkából részét. A blokk továbbra is jól működött a hazai oldalon, ennek is volt köszönhető, 25:19-re hozta a hírös városi alakulat a szettet.

Már csak egy játszma választotta el a fiúkat a Magyar Kupa döntőtől, és ezt természetesen a kecskeméti publikum is pontosan tudta. Pesti Ambrus vezetésével buzdították a hazai nézők kedvenceiket, s zalán ennek is volt köszönhető, hogy az utolsó játszmában végig vezettek, és egy percre sem adták ki a kezükből a győzelmet a hazaiak. Gacs továbbra is szemfüles megoldásaival szerzett pontokat, Dávid pedig lecsapásaival növelte a két csapat közti különbséget. Mikor már biztossá vált a kupadöntő, Gyurkó lehetőséget adott több fiatal tehetségeknek is. A harmadik etap 25:21-el végződött.

2016. február 11-én és 12-én rendezi meg a Magyar Röplabda Szövetség a Magyar Kupa 2015/2016-os döntőjét. A helyszín az Európa-liga során már jól bevált Érd Aréna lesz. Az első napon, vagyis csütörtökön a férfiak küzdelmeit láthatja a nagyérdemű, míg a második napon, pénteken a nők csapnak össze az érmes pozíciókért. Egyaránt 17 órakor kezdődnek majd a bronzmérkőzések, a döntőket pedig 19 óra 30 perctől tartják. Jegyeket a www.erdarena.hu oldalon lehet hamarosan megvásárolni online, illetve személyesen a helyszínen. A felnőtt napijegyek 1 500 Ft-ba, a diák és nyugdíjas belépők pedig 1 000 Ft-ba kerülnek. 12 év alatt díjtalan lesz az esemény megtekintése. Az M4 Sport valamennyi összecsapást műsorára tűzi.

Edzői szemmel

Gyurkó Sándor (KRC): – Az eredménnyel elégedett vagyok, örülök hogy bent vagyunk a Magyar kupa döntőjében ismét. A mutatott játékkal és a hozzáállással nem vagyok teljesen megelégedve. Kicsit lagymatagnak éreztem a fiúkat. Na, de ne legyek mindig kritikus, örülni kell annak, hogy 3:0-ra nyertünk. Két hetünk van, hogy felkészüljünk a döntőre, ahol valószínűleg a Kaposvár együttese vár ránk.

Szauter Ferenc (Dág): Az elmúlt heti jó formánkat próbáltuk ide is átmenteni, de sajnos nem tudtunk teljes létszámmal érkezni a mérkőzésre munkahelyi elfoglaltságok és betegségek miatt. Sajnos az első percekben sérülés is történt a csapatunkban, ez megbontotta az egységünket. Próbáltunk helytállni, ennyire futotta ma, szorosabbá is tehettük volna a meccset.

KRC – Dági KSE 3:0 (22, 19, 21)
Magyar Kupa elődöntő visszavágó

Továbbjutott, döntőbe került kettős győzelemmel (6:0) a Kecskemét.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: