Nehéz mérkőzés, fontos győzelem

A várakozásoknak megfelelően kiélezett összecsapásra került sor az Extraliga 7.fordulójában, ahol a Dunaferr SE vendégeként léptünk pályára.

Krupánszki szerváival és a frissen érkező Argilagos ütéseivel magabiztosan kezdtük az első játékrészt (1:5). Rabeka pontjaival hamar 1:7-re módosult az eredmény, aminél Tomanóczy Tibor vezetőedző időt kért. Gebhardt Norbert hátsó soros támadásai után, Argilagos védhetetlen ütéseivel és Rabeka blokkjaival 6:15-nél  a Dunaferr kikéri a második idejét is.  Az időkérés átmeneti zavart okozott,4 pontot szerzett a Tomanóczy Tibor vezette együttes. Egy vitatott ítélet után pontatlanul játszottunk, 13:18-nál Dávid Zoltán is időt kért. Ezt követően egymás után érkeztek a KRC pontok, Gebhardt Norbert ász nyitásával fejeződött be az első játszma (16:25).

A második szett szorosabban indult, mindkét csapat nagyon sok hibát vétett. Nagy József és Aliaksei Rabeka centertámadásai után, az ellenfél időt kért (6:11). A folytatásban tovább meneteltünk előre a szett megnyerése felé, 10:18-nál sor került a hazaiak második időkérésére, de már ez is kevésnek bizonyult a kecskeméti lendület ellen. Argilagos és Gebhardt támadásait nem tudták hárítani a dunaújvárosiak. A végjátékban sem kellett aggódnunk, Kaszap-Nagy blokkal ért véget a szett (16:25).

Az előző szetthez hasonló pontatlansággal kezdtek a csapatok. Kaszap blokkja (4:8) után, Argilagos szerzett pontot, így 4:9-nél Dunaferr időkérés következett. 11:15-ig fegyelmezett játékkal tartottuk a korábban kivívott előnyünket. A 44 éves Mészáros Dömötör ütésével (12:15) és ász szervájával (13:15) időkérésre kényszerítette vezetőedzőket. A játékmegszakítást követően 2 kecskeméti hiba után egyenlít a Dunaferr. Kaszap blokkjával és Krupánszki ütésével ismét nálunk volt az előny (15:18), újabb dunaújvárosi idő következett. Kaszap egykezes blokkjával 16:20-ig uralni tudtunk a játékot, ám Boa Szabolcs bravúros pontjainak köszönhetően 20:20-nál ismét egyenlő volt az állás. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Dávid Zoltán 23:22-nél még időt kért, de a végjátékban Mészáros pontjával a Dunaferr örülhetett a játszma megnyerésének (22:25).

A 3.játszma megnyerése óriási erőt adott a Dunaferrnek, sokáig ők irányították a mérkőzést. 3:7-nél Argilagos helyére Kandulinski érkezett. Kaszap okos megoldásai ellenére, 11:5-ös Dunaferr vezetésnél Dávid Zoltán időt kért. A folytatásban is végig az ellenfél irányított, a kiharcolt előnyéből nem engedett (15:20). Krupánszki helyére Stréli Bence érkezett (15:21) , de már ez se tudta megállítani a magabiztosan menetelő dunaújvárosiakat (25:17).

Újult erővel vetettük bele magunkat az 5.játszmába (4:7), majd 7:7-re zárkózott a DSE Garrett ütésével. Kandulinski támadásával 7:8-ra kecskeméti előnnyel fordultunk, majd az újabb pontját követően 7:9-nél újvárosi idő következett. Egy vitatott ítéletet követően Tomanóczy Tibor kikérte csapata második, utolsó idejét (7:10). A hajrát hatalmas győzni akarás jellemezte mindkét oldalon. Egymást követték a látványosabbnál látványosabb akciók, végül 122 perces küzdelemben sikerült kivívnunk a győzelmet Dunaújvárosban (12:15).

 

DKSE – Kecskeméti RC 2:3 (16:25, 16:25, 25:22, 25:17, 12:15)
Játékvezetők: Kiss Zoltán Attila, Szabó Zsolt, vonalbírók: Oláh Balázs, Takács Ádám

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: