Ötszettes derbin vereség a PSE otthonában

Rögtön rangadóval kezdte a bajnokságot a HÉP-Kecskeméti Röplabda Club, a Pénzügyőr otthonában vendégeskedtek vasárnap. A hírös városiak a 3. szett után elvesztették meghatározó játékosukat, Dávid Zoltán térdének állapotáról hétfőn derülnek ki további részletek.

Az első szettben a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, 16-16-nál érte utol a PSE a Kecskemétet, majd zsinórban 7 pontot szereztek, majd egyetlen vendég pont után jött még kettő hazai, és ezek véget is vetettek a felvonásnak (1:0 – 25:17). Végig fej-fej mellett haladtak a folytatásban az együttesek, majd 24-25-nél szettlabdához jutott a hírös városi alakulat, és egy hosszúra sikerült PSE-ütés után egalizálni tudtak Sasa Nedeljkovic tanítványai (1:1 – 24:26). A harmadik szettre ébredt fel igazán a hírös városi alakulat, és ezt a játékrészt magabiztosan, hat ponttal megnyerték (1:2 – 19:25). Szorosra sikeredett a negyedik etap, csak 12-13-nál fordított a KRC, de aztán új erőre kaptak a fővárosiak, olyannyira, hogy be is húzták a játszmát 25:22-re (2:2).
A mindent eldöntő ötödik felvonás jobban indult a Kecskemétnek, de két-három egységnél jobban nem engedte őket elhúzni a Pénzügyőr, 11-11-nél pedig újra nyílt lett a meccs. A hazaiak aztán jól sáfárkodtak a labdákkal, blokkjaik is befelé pattantak, ennek köszönhetően behúzták az ötszettes derbit, 15:12 (3:2).

Sasa Nedelkovic: – Sajnos nagy áldozatot követelt a mai meccs, Dávid Zoli térde megroppant, egyelőre nem tudni, hogy szalag vagy porc, de nem néz ki túl jól, hétfőn a vizsgálatok majd választ adnak. Hiányában a 4. és 5. szettekben nem tudtunk olyan koncentráltak lenni, mint előtte. Úgy érzem, hogy így is sikerülhetett volna a győzelem, hiszen a záró etapban is mi kezdeményeztünk, irányítottunk, de aztán a Pénzügyőr rutinos játékosai iszonyatosan pontosak voltak, így csak gratulálni lehet nekik a győzelemért. Nem csüggedünk, csináljuk a dolgunkat tovább, és készülünk a további kihívásokra!

Pénzügyőr SE – HÉP-Kecskeméti RC 3:2 (17, -24, -19, 22, 12)

A HÉP-KRC október elsején, vasárnap 17:00 órakor javíthat a Szolnok ellen a Messzi István sportcsarnokban.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: