Pesti Marcell célja a válogatottság

Pesti Marcell mindössze tizennyolc éves, de már most meghatározó játékosa a Kecskemét felnőtt férfi röplabdacsapatának. Mind az Extraligában, mind a Magyar-kupában hétről-hétre kitűnően teljesít, és hamarosan bekopog a felnőttválogatott ajtaján is.

Nem véletlenül kapott pihenőt és hagyta ki csapata hétvégi mérkőzését Pesti Marcell. Izgalomra nincs ok, hiszen nem sérülés vagy formahanyatlás miatt került a kispadra a fiatal játékos. Dávid Zoltán vezetőedző „túlterhelte” egyik legjobbját, és jobbnak látta, ha az utóbbi hetek a sorozatos feladatai miatt (Extraliga- és Magyar-kupa mérkőzések) ezúttal pihenteti játékosát. Mindez jól bizonyítja, hogy folyamatosan számítanak rá, és hogy tizennyolc évesen a csapat alapemberének számít.

Marci hamar „házasságot kötött” a röplabdával, és ebben sokat köszönhet bátyjának, aki ifjú sportolóként otthon adta tovább a sportág szeretetét. Elsős korában még csak a kölyökcsapat mezét húzta magára, de mire kijárta a nyolcadikat, serdülőként már a felnőttcsapat mezében feszített. Mindebben óriási szerep jutott Karagics Mátyásnak, aki hamar meglátta a benne rejlő tehetséget, és idejekorán a „nagyokhoz” irányította. Egy év kemény edzésmunkájának köszönhetően Marci egy Magyar-kupa döntőben mutatkozhatott be „élesben” a felnőttek között.

„Emlékszem, hogy egyáltalán nem voltam megilletődött, amikor a felnőttekhez kerültem. Nagyon barátságosan fogadtak a nálam idősebb csapattársak, és ez megkönnyítette a beilleszkedésemet. Mint mindent, ezt is kihívásnak vettem, ezért is ment olyen simán” – mesélte Pesti.

A játékos szerint a csapat idei jó eredményei elsősorban annak köszönhetőek, hogy Dávid Zoltán bátran nyúl a fiatalokhoz, és nagyrészt rájuk épít.

„Az edzőnk határozott célja, hogy egy „többszezonos” fiatal csapatot építsen fel Kecskeméten. Ennek az a lényege, hogy hosszú távon egy ütőképes, nagyrészt fiatalokból álló együttes először csak a hazai, majd később a nemzetközi porondon is letegye a névjegyét, és ebben nekem is fontos szerepet szán.”

Marci más szempontból is sokat köszönhet a kecskemétiek trénerének, aki sokszor elmondja, hogy a sportolás mellett a tanulásnak is figyelmet kell szentelni. A játékos jelenleg magántanuló, és eltökélt szándéka, hogy később szakedzőként vagy fitneszedzőként végzettséget szerezzen.

A terveknek persze ezzel még nincs vége: a kecskemétiekkel először kupát, majd bajnokságot akar nyerni, míg saját posztján a legjobb játékos címre vágyik. És ha mindez megvan, előbb-utóbb jöhet a felnőtt válogatottság is.

Látva Marci eddigi pályafutását, erre sem kell majd sokat várni.

Forrás: www.nemzetisport.hu

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: