Revansot vettünk Kaposváron

Sikerült a revans a Kaposvár otthonában

A férfi NB I B-csoportjának záró mérkőzését játszották le szerdán, Kaposváron, ahol a Kecskemét győzött döntő játszmában. Az alapszakaszt azonban így is a kaposváriak nyerték, mert a vendégeknek csak 3:0-s, vagy 3:1-es sikernél lett volna esélyük a helycserére. A Közép-Európai Ligában Ljubljanában szenvedett vereséget a Kazincbarcika.

Mindkét gárda biztos Extraligás szereplőként várta a találkozót, ami természetesen így is hatalmas presztízscsatát hozott. 

Dávid Zoltán tanítványai mindenáron vissza akartak vágni a somogyiaknak a Kecskeméten elszenvedett vereségért, ennek tükrében léptek pályára. Jól is kezdtek, de a hazaiak nem adták könnyen magukat, így fej-fej mellett haladtak a felek sokáig, olyannyira, hogy a szett végéhez érve már minden pont döntő jelentőségű volt. Végül a kaposváriak Nagy Péter vezérletével első szettlabdájukat beütve, 25:23-ra hozták az első szettet (1:0).

A második és a harmadik játszma is hasonlóan alakult. A második felvonást Pesti Marcell remeklésével, ponterős játékával a hírös városiak nyerték 2 ponttal, 23:25-re (1:1), míg a következőt újra a kaposváriak bírták jobban idegekkel, és húzták be hasonló arányban (2:1).

Öt héttel ezelőtt, az ötödik fordulóban Kecskeméten is a Fino vezetett a szettek tekintetében 2:1-re, csak úgy, mint ezen a napon, ám a vége máshogy alakult. Mindent egy lapra feltéve, okos játékkal, 21:25-re diadalmaskodtak az alföldiek, kiharcolva az ötödik játszmát (2:2).

A mindent eldöntő etapban sokkal jobban koncentráltak Krupánszki Olivérék. A legfontosabb szituációkban higgadtan játszották végig a labdameneteket, jól védekeztek, és 11:15-ös arányban megnyerték a szettet, vele az alapszakasz utolsó mérkőzését is. A csoportban így is a Kaposvár végzett az élen, összesítve csupán eggyel több nyert szettjének köszönhetően, de ez semmit sem von le a HÉP-KRC pazar győzelmének értékéből.

Az alapszakasz végeztével a B-csoportból a Kaposvár és a Kecskemét mellett még a Debrecen, míg a másik csoportból a Kazincbarcika, a Pénzügyőr és a MAFC készülhet az Extraligára.

Dávid Zoltán, a kecskemétiek vezetőedzője így értékelt a mérkőzés után: – Ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az otthoni meccsen a Kaposvár ellen. Azóta ezeket gyakoroltuk az edzéseken, és ezeknek a hibáknak a kijavítására fektettük a legnagyobb hangsúlyt. Bosszús vagyok kissé, mert ez benne maradt a mai játékunkban is, de szerencsére ez ma nem párosult vereséggel. Pesti Marcell szenzációs teljesítményt nyújtott, de az egész csapat kiválóan dolgozott, így megérdemelten nyertünk!  

Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 2:3 (23, –23, 23, –21, –11)

Kaposvár, 500 néző. V: Bátkai-Katona, Mezei.

Kaposvár: Bozóki 14, Kalmár 7, Keen 4, Horváth K. 24, Nagy J. 12., Bögöly 17. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Barna 1. Vezetőedző: Demeter György.

Kecskemét: Deliu, Krupánszki 18, Szabó M. 1, Pesti 27, Lopez 19, Gacs 9. Csere: Deák, Kara (liberók). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 13:16, 18:21. II. játszma: 8:6, 15:16, 20:21. III. játszma: 8:7, 15:16, 21:19. IV. játszma: 6:8, 15:16, 20:21. V. játszma: 5:4, 10:9, 10:12.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: