Sima siker az első hazai bajnokin

Szombat este a Sümeg csapatát fogadták a Messzi István Sportcsarnokban Dávid Zoltán legényei. Könnyed, 3-0-s kecskeméti győzelem született a találkozón.

A sümegiek már 3-0-ra is vezettek az elején, amikor magára talált a Kecskemét. Ekkor megfordult a helyzet és ők értek el 3 pontot zsinórban, 3-3. Eleinte fej-fej mellett haladva egyenlő erők küzdelme volt jellemző a mérkőzés alakulására, ám a 10 pontot átlépve átvette a kezdeményezést a Kecskemét. 12-9-nél 3 pontos előny állt a nevük mellett Krupánszki Olivér hatalmas ütésével. Pesti Marcell is remekelt, több pontot köszönhetett neki a hazai együttes. Állandósulni kezdett a kecskeméti dominancia, így 16-13-as állásnál időt kért a vendégek trénere. Folyamatosan ott lihegett ellenfele nyakán a Veszprém megyei csapat, de Dávid Zoltán alakulata rendre megrázta magát, és tartották előnyüket. 21-18-nál újabb időkéréssel élt a Sümeg. Ezt követően kritikus pillanatokban ütött szervahibák okozták a vendégek vesztét, és 25-20-ra nyerték az első szettet a hírös városiak.

A második szett is vendég pontszerzésekkel indult, de csak úgy, mint az első felvonásban, megint 3 pontnál érte utol ellenfelét a KRC, és átvette az irányítást. Pesti Marcell gyilkos ütésével már 7-4 volt az állás. A kecskemétiek frissen igazolt légiósa, Isaias Sanches Laffite is jól játszott, remek blokkja után 5 ponttal léptek el a hazaiak, és 9-4-nél jött az újabb vendég időkérés. Ez sem segített jelentősen a vendégek leszakadásán, hiszen Gacs Dániel okos ejtésével, valamint Sanches pontszerzésével csak nőtt az előny. A kecskeméti nevelésű Erki Milán vezette Sümeg úgy tűnt, nem tud mit kezdeni a KRC ütéseivel, 15-9-nél jött az újabb időkérés, ami után azonban még jobban elléptek a hazaiak. Szervahibák tömkelege jellemezte a vendégek játékát, és csak 14 pontig jutottak ebben a szettben.

A harmadik szettben sem hagyott alább a kecskeméti dominancia, 5-2-es vezetés után egy rövidzárlat eredményeképp 5-6-nál már a sümegiek voltak előrébb. Nagyobb előnyre viszont nem tudtak szert tenni, és fej-fej mellett haladtak a csapatok. 12 pontnál azonban beragadtak a dunántúliak, és 18-12-nél elúszni látszott számukra a meccs. A vendégedző időkérései sem segítettek a Sümeg helyzetén, és a mérkőzés összképét tekintve magabiztosan nyerte meg első hazai bajnokiját a KRC.

Dávid Zoltán vezetőedző: – Hazai pályán megérdemelt sikert arattunk. A mutatott játékkal viszont abszolút nem vagyok elégedett, mert tudom, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Meg kell tanulniuk a játékosaimnak, hogy rögtön a mérkőzés, valamint a szettek kezdetén a megfelelő hőfokon pörögjenek. Nem számít ki az ellenfél, nekünk csak az a lényeg, hogy 100 százalékosan hozzuk azt, amit mi tudunk. Gyors játékot játszunk, ezért az ütőinknek gyorsabban kell elindulniuk, és reagálniuk a feladott labdákra, jóllehet nem volt még ilyen kaliberű feladójuk. Ebben még fejlődnünk kell, de gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Kecskeméti RC – Sümegi RE 3-0 (-20, -14, -20)

Kecskemét, 150 néző. Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

KECSKEMÉT: Amarildo, Gacs, Szabó M., Pesti, Isaias, Krupánszki. Csere: Deák, Kara (liberók), Szabó V., Gönczi, Török Sz., Dobos. Edző: Dávid Zoltán

SÜMEG: Török R., Kunert, Tigyi, Erki, Németh Z., Sow. Csere: Illés (liberó), Péter, Kotim, Nagy P. Edző: Tamás Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:3, 11:7, 15:12, 18:17, 21:19, 23:19. 2. játszma: 2:3, 6:3, 9:4, 12:7, 16:9, 19:12, 21:12. 3. játszma: 5:2, 5:6, 9:9, 13:11, 18:12, 21:15.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: