Több KRC-játékos is meghívót kapott a válogatottba

Kihirdette a május végén rajtoló Európa Ligára készülő bő keretét Bogdan Tanase, a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A bő keretben az előzetes felmérések után 22 játékos kapott meghívót.

A csapat május 7-én kezdi majd az edzőtábort Budapesten, ahol a Közszolgálati Egyetem új csarnokában folyik majd a központi felkészülés. A válogatott csak a három külföldi (albán, fehérorosz, horvát) mérkőzése, illetve a kazincbarcikai és az érdi találkozója előtti néhány napbon hagyja majd el a bázist.

A 22 játékos közül kilencen külföldi bajnokságokban játszanak, míg a többiek közül az újdonsült kupagyőztes Vegyész RC-Kazincbarcikából négy, a bajnoki döntős Fino Kaposvárból hat, a kupadöntős HÉP-Kecskemétből három játékos tagja a keretnek.

A keretben nem szerepel a kazincbarcikaiak legjobbja, Szabó Dávid, ő azonban a kapitánnyal való egyeztetés után kapott felmentést, hogy sérülése miatt megfelelően regenerálódni tudjon az idei fő versenyre, az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre, ahol viszont már maximálisan számítanak rá.

 

A magyar válogatott bő kerete:
Banai Máté (center, VRCK), Baróti Árpád (átló, Hyundai Capital Skywalkers – Dél-Korea), Bene Róbert (liberó, Bergische Volleys – Németország)Blázsovics Péter (ütő, VRCK), Bögöly Gábor (ütő, Fino Kaposvár), Bozóki Bence (ütő, ASS SP Illacaise – Franciaország)Dávid Csanád (ütő, VBC Waremme – Belgium), Deák Márk (liberó, HÉP-Kecskemét), Gacs Dániel (center, HÉP-Kecskemét), Gebhardt Áron (liberó, VRCK), Gebhardt Norbert (ütő, VRCK), Gergye Roland (ütő, Paris Volley – Franciaország), Horváth Kristóf (ütő, Fino Kaposvár), Kalmár Ákos (átló, Fino Kaposvár), Kaszap Tamás (feladó, Dinamo Bucuresti – Románia), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Krupánszki Olivér (ütő, HÉP-Kecskemét), Magyar Bálint (feladó, Korson Veto – Finnország)Nagy József (center, Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (átló, Woori Card Wibee – Dél-Korea), Pápai Péter (liberó, Fino Kaposvár), Szabó Alpár (center, Korson Veto – Finnország).

A férfiválogatott Európa Liga-programja:
05.19., 20:00 Horvátország–Magyarország, Split
05.23., 16:00 Magyarország–Albánia, Budapest, Közszolgálati Egyetem
05.26., 18:00 Fehéroroszország–Magyarország, Minszk
05.30., 18:30 Magyarország–Horvátország, Kazincbarcika
06.02., 19:00 Albánia–Magyarország, Tirana
06.06., 16:00 Magyarország–Fehéroroszország, Érd

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: