Vereség a Barcika otthonában

A középszakaszt már biztosan megnyerő Kazincbarcika otthonába látogattak a kecskeméti férfi röplabdázók. A találkozót elveszítették a hírös városiak, így a harmadik helyen zárták az Extra Ligát.

Szombaton a Pénzügyőr gárdája hozta a kötelezőt Debrecenben, így sikerével ideiglenesen megelőzte a Kecskemétet a tabellán, és átvette a második helyet. Ennek megfelelően győzelemre volt szüksége Dávid Zoltán tanítványainak, hogy ők végezzenek a Vegyész mögött, és bebiztosítsák helyüket a legjobb négy csapat közt.  

A hazaiak tét nélkül léptek pályára, és a tehermentesség jó hatással volt a játékukra. Sokkal jobban kezdték a mérkőzést, a magabiztos előnyüket hamar kialakították. A fórt végig tartva könnyedén 25:17-re behúzták az első szettet. 

A második játszma sem hozott változást a vendégek játékában. A hibák nem csökkentek, a kazincbarcikaiak könyörtelenül röplabdáztak, így ez a szett sem eredményezhetett kecskeméti sikert. 25:16-ra nyertek a hazaiak, és közel kerültek a meccs megnyeréséhez.

Ehhez még egy játszmát kellett behúzniuk a borsodiaknak, és úgy is folytatták a találkozót, hogy minél hamarabb a zsebükbe kerüljön a 3 pont. Csak úgy, mint a mérkőzés folyamán végig, úgy ebben a szettben sem jöttek össze a kecskeméti elképzelések. Simán nyerte ezt a játszmát is a Vegyész 25:16-ra, és 3:0-ás győzelemmel zárta az Extra Ligát.

A KRC a vereségével maradt a tabella harmadik helyén, így a négy közé jutásért az utolsó helyezett Debrecennel kell összecsapnia egy két győzelemig tartó párharcban. A másik ágon a Fino Kaposvár a MAFC gárdájával küzd majd meg, míg a ’Barcika mellett a Pénzügyőr együttese várhatja nyugodtan a bajnokság folytatását.

Dávid Zoltán (HÉP-KRC): – Nem játszott rosszul a Kazincbarcika, de mi ennyire rosszak nem vagyunk. Ami a legnagyobb probléma, hogy ellenük még nem hisszük el, hogy meg tudjuk őket verni. Ennyire megszeppenve és félve nem lehet játszani, ahogyan azt tettük a mai napon. Ennél sokkal többre vagyunk képesek, és nekem nem az a bajom, hogy kikaptunk, hanem az, hogy hagytuk magunkat megalázni. Ez nekem nem fér bele, ezért a későbbiekben ezen változtatni kell! 

VRC Kazincbarcika – HÉP-Kecskeméti RC 3:0 (-17, -16, -16)
Férfi röplabda, Extra Liga, 10. forduló

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu archív)

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: