Vereség a Vegyész elleni rangadón

A VRC Kazincbarcikával vívott hétkőzi rangadót a HÉP-KRC szerda este a Messzi István Sportcsarnokba. Sokáig úgy tűnt, vissza tudnak jönni a meccsbe a hírös városi fiúk, de a döntő labdameneteknél rendre a borsodiak bizonyultak higgadtabbnak, így be is húzták 3:1-re az összecsapást.

Az első szettben 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, ekkor rákapcsolt a Kazincbarcika és 12:6-ra elhúzott ellenfelétől. Dávid Zoltán 10:16-nál élt először az időkérés lehetőségével. A Vegyész lendülete a játékmegszakítás után sem tört meg, 14:25-re behúzták az etapot.

A második játékrész a mérkőzés legkiélezettebb játszmája volt. 10:10-ig nem tudtak egymástól elszakadni a felek, ám ezután ismét a barcikaiak vették kezükbe a stafétát és három ponttal elhúztak, 11:14. Dávid Zoltán ekkor újfent időt kért, a trénernek ezúttal sikerült rendet tennie a fejekben, fokozatosan megkezdte a felzárkózást a KRC. 14:16-nál a vendégek vezetőedzője használta el első időkérést. A hazaiak ezután sem álltak le, aminek meg is lett az eredménye, átvették a vezetést, 20:19. A Vegyésznek még sikerült fordítania 20:22-re, ám Dávid Zoltán újabb időkérése után, a kecskemétiek támadtak jobban és 30:28-ra megnyerték a maratoni hosszúságú szettet.

A harmadik etapban is szorosan haladtak egymás mellett a csapatok 6:6-ig, de a Kazincbarcika ismét átvette a vezetést, 6:8. Dávid Zoltán a többpontos hátrány elkerülése érdekében időt kért. A vendégek ott folytatták, ahol abbahagyták, így 7:13-nál újra időkérésre kényszerült a hazaiak mestere. A Kazincbarcika ezután sem engedett a gyeplőn, csupán hét pontot engedtek a hírös városiaknak és az első szetthez hasonlóan ezt is behúzták 14:25-re.

A negyedik játékrészt is jobban kezdte a Barcika, 3:3 után elszakadtak a KRC-től  és elhúztak 5:10-re. Az ötpontos előnyt 12:17-ig sikerült tartania a borsodiaknak, ekkor Dávid Zoltán időt kért. Ennek meg is lett az eredménye, megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, 15:17. A vendégek trénere, hogy rendet tegyen a fejekben megszakította a játékot. Próbálkozása sikertelennek bizonyult, ugyanis a KRC egalizált, 20:20. 22:24-nél még sikerült egy pontra feljönni a hazaiaknak, de a vendégek időkérése után a Kazincbarcikának sikerült beütnie a döntő pontot, ezáltal 23:25-re megnyerték a szettet és egyben a találkozót is.

Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője: – Az elején nagyon meg voltunk illetődve, ennek köszönhetően a Kazincbarcika belelkesedett és egy szimpla játékkal megnyerték az első szettez. A második etapra felébredtünk és azt csináltuk, amit kell. A harmadik, negyedik játékrészben sajnos nem volt elég akaraterőnk, a borsodiak sokkal jobban akarták a meccset. A kupagyőzelmünket félre kell tennünk, minden csoda három napig tart, mindig az aktuális mérkőzésre kell koncentrálnunk.

HÉP-Kecskeméti RC – Kazincbarcikai VRC 1:3 (14:25, 30:28, 14:25, 23:25)

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: