4. helyen végeztünk a bajnokságban

A kecskeméti férfi röplabdázók Kaposváron folytatták az Extra Liga 3. helyéért vívott párharcot. A találkozó sima hazai győzelmet hozott (3:0), így eldőlt, hogy a somogyiak végeztek a dobogón. 

A 3. helyért vívott párharc állása a találkozót megelőzően 2-1 volt a kaposváriaknak, így Pesti Marcellék győzelmi kényszerben lépotek pályára, mert hazai siker esetén a Fino a bronzérmes. 

Az első szettet jól indította mindkét csapat, egyikőjük sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. Okosan éltek egymás hibájából a felek, és a párharchoz méltó és szokványos módon ismét egál közeli eredménnyel léptek be a végjátékba. Ezt végül a Kaposvár nyerte 25:22-re, így nem csak összesítésben, de a mérkőzésen is hátrányból kellett játszania a Kecskemétnek. (1:0)

A második játszma egyértelmű hazai fölényt hozott, sok ki nem kényszerített hibát vétettek a hírös városiak, ami meg is pecsételte a sorsukat. Több, mint 10 ponttal, 25:13-ra behúzta a játszmát a Fino, amivel karnyújtásnyira került a csata lezárásához. (2:0)

A KRC nem adta fel, Dávid Zoltán vezetőedző végig lelkesítette fiait, ám a Somogy megyeiek mindent elkövettek, hogy lerendezzék a párharcot. Hol minimális, hol kisebb-nagyobb előny állt a hazaiak neve mellett, a kecskemétiek végig az eredmény után futottak, és az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak, de végül 25:20-ra győzedelmeskedett a Kaposvár. (3:0)

Sikerével a Kaposvár lett a bajnokság 3. helyezettje, így az is eldőlt, hogy mind a négy gigász éremmel zárja a 2018/19-es évadot; a Kecskemét Magyar Kupát nyert, míg a Pénzügyőr ezüstérmet, a Kazincbarcika bajnoki aranyat nyert az Extra Ligában, ahol a bronzérmes a Fino Kaposvár lett. 

Dávid Zoltán (KRC): Az bánt, hogy ugyanaz a hitetlenség és nemakarás jellemezte a mai játékunkat, mint ami a párharc során oly sokszor volt a problémánk. Emiatt elégedetlen vagyok, és időbe fog telni, hogy meg tudjam emészteni azt, hogy ez a bizonyos korosztály nem tud mindig küzdeni. Ebbe vagy bele kell nyugodni, vagy meg kell tanulni elfogadni, hogy ez nem fog működni egyik pillanatról a másikra. Az idei év talán így igazságos, mert mindenki tudott érmet szerezni az első négy együttes közül. Gratulálok a Kaposvárnak, ennyi volt bennünk, és ezekből a párharcokból is lehet tanulni, fejlődni. Ezzel a mai meccsel a szezon le is zárult, holnaptól csak a jövőre koncentrálunk. A csapatépítés lesz a következő feladat, és meg kell találni azokat a pozíciókat, ahol erősödnünk kell. 

Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 3 : 0 (-22, -13, -20)
Férfi röplabda Extra Liga, bronzéremért, 4. mérkőzés
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Vezette: Bátkai-Katona, Halász

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: