Ezüstérmet szereztünk a Magyar Kupában

A bajnokság alapszakaszának megnyerése után a Graboplast Magyar Kupa döntőjében is győzni tudott a Vegyész RC-Kazincbarcika, amely az érdi fináléban három játszmában győzte le a HÉP-Kecskemétet.

Bár előzetesen talán az alapszakaszgyőztes barcikaiakat tartották a mérkőzés esélyesének, Szasa Nedeljkovics mindig is remekül tudta motiválni csapatait, s ez bizony a mérkőzés elején is érezhető volt: a kecskemétiek nem tapogatóztak, hanem alaposan odatették magukat, s előbb két, majd három ponttal is megléptek. A vegyész a játszma közepén kezdett magához térni, s 12:12-nél előbb egyenlítettek, majd Szabó Dávid ászával 16:15-nél először vezettek. Ezután viszont már megállíthatatlanok voltak, meg sem álltak négy pontos előnyig, és ezt tartották is a játszma végéig. Végül Juhász Péter centertámadásával be is fejezték azt (21:25).

Lendületben maradtak a barcikaiak a második szett elején is, villámgyorsan három pontos előnybe kerültek és ezt nem is nagyon adták alább, Szabó Dávid és Mészáros Dömötör bombázta felváltva a kecskeméti térfelet. Egyszer sikerült még két pontra visszazárkóznia a Kecskemétnek, de ez csak múló állapot volt, a végén ezúttal Banai Máté tett pontot a szett végére (20:25).

A harmadik felvonás elején aztán megint összekapták magukat a kecskemétiek, s rendre ők vezettek egy-egy ponttal, de komolyabb előnyt nem tudtak kiharcolni. Idővel aztán a Vegyész megint átvette a vezetést, de Boriszlav Petrovics ászával vissza tudta venni a vezetést a Szasa Nedeljkovics csapata. Fej fej mellett haladtak a csapatok 20:20-ig, ekkor azonban sorozatban három pontot szerzett a VRCK. Úgy tűnt, hogy eldőlt a kupa sorsa, de ekkor meg kétszer a kecskemétiek voltak eredményesek és megint nyílt lett a játszma. Mészáros Dömötör azonban kíméletlenül ütött be egy labdát a sánc között, így két meccslabdája volt a barcikaiaknak, s Petrovics kettős érintése után már az elsőt sikerült értékesíteniük (22:25), így 13 év után lett kupagyőztes a VRCK, amelynek ez volt a harmadik sikere a sorozatban – olvasható a hunvolley.hu összefoglalójában.

Mestermérleg

Szasa Nedeljkovics: – Ilyen Kazincbarcikára vártunk, erre készültünk. Összességében megérdemelték a győzelmet, felkészültünk belőlük, voltak amik ebből működtek, de sajnos több ami nem. Ettől függetlenül megyünk tovább, a következő célunk a döntőbe jutás.

Daniel Oravec: – A tét nagysága meglátszott mindkét csapaton, a mérkőzés elején. Feszült ideges volt a kezdés, Azt gondolom, hogy aztán ezt sikerült leküzdenünk, belelendültünk a játékba. A mutatott teljesítmény alapján megérdemelten hódítottuk el a kupát.

GRABOPLAST FÉRFI MAGYAR KUPA-DÖNTŐ:
HÉP-KECSKEMÉTI RC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0:3 (–21, –20, –22)
Érd, 1800 néző. V: Bátkai-Katona, Adler.

Kecskemét: Gacs 7, Török R. 1, Krupánszki 12, Petrovics 8, Kovács Z. 13, Dávid Z. 8. Csere: Deák (liberó), Kunert, Szabó M. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

VRCK: Milev 6, Banai 3, Páez Diaz, Mészáros D. 16, Juhász 6, Szabó D. 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Blázsovics 1, Toronyai. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 9:6, 12:12, 15:16, 17:21, 20:24. II. játszma: 2:5, 6:8, 8:11, 12:16, 15:17, 15:19, 19:24. III. játszma: 5:4, 7:8, 10:12, 16:15, 20:20, 20:23, 22:23.

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: