A Kaposvár nyerte a bronzcsata első felvonását

Kedden este a Kaposvár gárdáját látták vendégül a kecskeméti férfi röplabdázók a Messzi István Sportcsarnokban, a bronzéremért folytatott párharc első mérkőzésén. Az összecsapás a vendégek sikerét hozta (1:3). 

A játék színvonalán látszódott, hogy mindkét csapat komolyan veszi a bronzcsatát, bár egy Kecskemét – Kaposvár röplabdamérkőzés mindig presztízsmeccs, így a keddi összecsapás is nagyszerű küzdelmet hozott. 

A találkozót a vendégek kezdték jobban a csapatkapitányuk, Nagy Péter vezérletével; a kecskeméti születésű kiválóság két ászt is ütött. A hírös városiak csk-ja, Krupánszki Olivér is megvillant, pontjaival zárkózott a KRC, 6:8, majd Szabó Márton egalizált 9:9-nél. Hősiesen védekeztek a felek, volt, hogy fejjel, lábbal vagy éppens mellkassal értek a labdába, hogy mentsék a menthetőt. 12:15-nél Dávid Zoltán, a hazaiak trénere kért időt. Eligazítása sikeresen hatott a kecskeméti játékosokra, akik minimálisra csökkentették a hátrányt, és 17:18-nál Demeter György, a somogyi mester kért időt. Ekkor viszont a Kecskemét beragadt 17 pontnál, amit a Fino kihasznált. 17:22-nél még jött az újabb hazai időkérés, de 22:25-re hozta az első játszmát a Kaposvár. (0:1)

A második szettet is a sárgamezes vendégek kezdték magabiztosabban, de 5:5-nél hamar utolérte őket a KRC. Isaias Sanchez jó fogadásával és remek támadásával folytatódott a mérkőzés, de a Kaposvár gyorsan visszavette az előnyt és 3 pontos vezetést dolgozott ki, 6:9. Ezt követően beindultak a kecskemétiek, és 6 pontot szereztek zsinórban, 12:9. A Somogy megyeiek oldalán Nagy Péter lépett elő ismét, nagyszerű szerváival egyenlítettek a kaposváriak, 15:15. Szabó és Krupánszki nagyszerű blokkjával 20:18-ra vezetett a Kecskemét, de megnyugodni nem tudtak, mert 21-nél újra egyenlő állt a táblán, sőt, 21:23-nál már időt is kellett kérnie Dávid Zoltánnak. Ezután az első kaposvári szettlabdát hárították a hazaiak Pesti révén, de a másodikat már nem tudták, 23:25-re nyert a Fino. (0:2)

Győzelmi kényszerben kellett játszania a folytatásban a hírös városiaknak, és a harmadik felvonást jobban is kezdték, 6:2-nél Demeter György kért időt. Közeledett a Kaposvár, de Sanchez remek ütésével, és Amarildo fineszes megoldásával tartotta a fórt a KRC, 9:6. Nagy Péter nyitása úgy tűnt, hogy hosszúra sikeredett, ám a bírók bent látták, 13:11-re módosítva ezzel az eredményt. A tűz ott lobogott a kecskemétiek szívében, és harmadik játszmától mutatott hozzáállásra nem lehetett panasz. Jól mutatta ezt az a jelenet is, amikor Pesti bevetődve mentett meg egy labdát, amit Deák Márk a földön fekve tett tovább, majd Sanchez fejezte be sikeresen az akciót, 18:15. A kecskeméti légiós újabb pontját kaposvári időkérés követte, 22:19, de a hazaiak elsöprő támadásaiknak köszönhetően 25:21-es győzelmet arattak a szettben. (1:2)

A negyedik játszma elején is kitartott a kecskemétiek lendülete. Sanchez nagyon elemében röplabdázott ezen a napon, Nagy Péter erős ütését blokkolta, majd nagyszerű pontot szerzett, 5:3. Amarildo sáncát követően 7:4-nél időt kért a somogyi edző. Szenzációs labdamenetek követték egymást, amikből a vendégek jöttek ki jobban, 12:12-nél egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, amire Dávid Zoltán időkéréssel reagált. 15:14-nél kérdéses bírói döntést követően összezavarodott a hazai együttes, és kétpontos hátránynál Dávid Zoltánnak újra időt kellett kérnie. Deák Márk elképesztő mezőnymunkája kecskeméti egalizálást jelentett, majd kaposvári hiba miatt újra vezetett a KRC, 19:18. Nagyon feszült végjáték következett, 22:22-nél újra Sanchez állt a csapat élére, 24:22-nél karnyújtásnyira voltak az alföldiek a szett megnyerésétől. A Kaposvár azonban nem így gondolta, és 4 pontot szereztek zsinórnban, amivel 24:26-ra megnyerték a játszmát és mérkőzést is. (1:3)

Sikerével elvette a Kecskemét pályaelőnyét a Kaposvár, és 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. A második felvonást csütörtökön rendezik Kaposváron.  

Dávid Zoltán (KRC):Nem a harmadik, negyedik szettben kellene elkezdenünk jól játszani. Úgy tűnik, nem tanultunk az elődöntőben elkövetett hibánkból, mert ott is rendre a mérkőzések elején ragadtunk be. Egy ilyen színvonalú meccset nem lehet ilyen lagymatag módon elindítani, mert ez a mentalitás nem ide való. 

HÉP-Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE 1 : 3 (22, 23, -21, 24)

Férfi röplabda Extra Liga, bronzéremért, 1. mérkőzés

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

KRC: Sanchez 24, Krupászki 18, Pesti 8, Szabó M. 6, Gacs 5, Amarildo 4,

Szettek alakulása: 1. játszma: 5:8, 12:16, 17:21, 22:25. 2 játszma: 6:8, 16:15, 21:19, 25:21. 3. játszma: 8:5, 16:12, 21:19, 25:21. 4. játszma: 8:5, 15:16, 21:19, 24:26.

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

 

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: