Győzelem a Pénzügyőr ellen

A veretlen Pénzügyőr csapata látogatott csütörtök este a harmadik helyen állomásozó Kecskeméti RC-hez. Nehéz feladat várt a kecskeméti fiúkra, ugyanis a fővárosiak ötből öt meccsüket megnyerték, miközben szettet sem vesztettek. A Pénzügyőr szerezte meg a vezetést, de végül fordított a Kecskemét és 3:1-re megverte ellenfelét, egy pontra megközelítve ezzel a második helyen tanyázó Kazincbarcikát.

Jobban kezdték az összecsapást a fővárosiak, zsinórban négy támadást is pontra váltottak, 0:4. Ezután két egységnyire felzárkózott a KRC, 2:4. 4:6-ig tartotta a lépést a hírös városi alakulat, ekkor egy fokozattal feljebb kapcsolt a Pénzügyőr és elhúzott öt ponttal, 4:9. Dávid Zoltán időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Az időkérést követően a folyamatos pontváltásoknak köszönhetően, 12:17-ig állandósult az ötpontos differencia. Ezt követően két pontra feljött a Kecskemét, 15:17. Jókay Zoltán a vendégek trénere megszakította  a játékot, hogy megtörje a hazaiak lendületét. A játékmegszakítás után 20:22-ig tartotta magát a KRC, de a vendégek gyorsan megduplázták előnyüket, így játszmalabdához jutottak, amit először elhibáztak, de második nekifutásra higgadt maradt az ex-kecskeméti Kovács Zoltán, megnyerték az első szettet a fővárosiak, 21:25.

Hiába kezdték egypontos előnnyel a második etapot a hazaiak, a vendégek gyorsan a javukra fordították a mérkőzést, 1:3. 4:6-ig tartotta előnyét a Pénzügyőr, de előbb egyenlített, majd nem sokkal később fordított a Kecskemét, a hírös városiak hat, míg a fővárosiak mindössze egy pontot szereztek ez idő alatt, 10:7. Jókai Zoltán időt kért, hogy ne legyen még nagyobb a különbség. Nagyobb ugyan nem lett a differencia a két gárda között, de felzárkóznia sem sikerült a Pénzügyőrnek a folyamatos pontváltásoknak hála, 18:14-ig tartotta négypontos fórját a KRC.  Ekkor azonban összekapták magukat a pestiek és feljöttek két pontra, 18:16. Dávid Zoltán időt kért, hogy megtörje a Pénzügyőr lendületét. A vendégek ugyanott folytatták, ahol az időkérés előtt abbahagyták, ezáltal sikerrel egalizáltak, 18:18. A hírös városiak nem adták könnyen magukat, visszavették a vezetést és hárompontos előnyre tettek szert, 21:18. Jókay Zoltán volt kénytelen időt kérni. A timeout után sem álltak le a hazaiak, behúzták a játszmát, miközben ezidőtájt csupán két pontot engedtek ellenfelüknek, 25:19.

 A harmadik játékrészben 7:7-ig fej-fej mellett haladt a két együttes. Kétpontos hazai vezetésnél Jókay Zoltán megszakította a játékot. Az időkérés után nem állt meg a kecskeméti henger, négy pontot vertek ellenfelükre, 11:7. Ezt követően két egységre feljöttek a fővárosiak, 12:10. A hírös városiak gyors egymásutánban szerzett három pontjuknak köszönhetően öt pont éktelenkedett a két együttes között, 15:10. Ennek okán Jókay mester újfent időkérésre kényszerült. A játékmegszakítás után megmutatta oroszlánkörmeit a KRC, öt pontnál nem engedték közelebb magukhoz a vendégeket, 25:15 a vége.

 A negyedik játszmában 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kecskemétiek Krupánszki vezérletével hárompontos előnyt szorgoskodtak össze, 7:4. Jókay mester időkérése után egy pontra felzárkózott a fővárosi alakulat, 7:6. Ezt követően négy egységnyire elhúzott a KRC, 11:7. A vendégek játékmegszakítása után ismét a hírös városiak támadtak jobban, hét pontra elhúztak ellenfelüktől, nagy lépést téve ezzel a győzelem felé, 16:9. A hazaiak nem engedtek a gyeplőn, hiába közelítették meg őket többször is négy pontra a pestiek,  nem illetődtek meg és magabiztos játékkal, 25:18-ra behúzták a meccsjátszmát, elvéve ezzel a Pénzügyőr veretlenségét.

Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője:Örülök, hogy sikerült így játszanunk, nehéz meccsen tudtunk nyerni 3:1-re Az eredmény nem tükrözi a valóságot, ugyanis ez tényleg egy nehéz mérkőzés volt. Az elején elmentek négy-öt ponttal, de nem adták fel a srácok és vissza tudtak kapaszkodni, ekkor tudtam, hogy képesek leszünk megfordítani az összecsapást. Megmondom őszintén, hogy a tavalyi és az idei év meccsei közül, ez tetszett a legjobban. Higgadtan és összeszedetten játszottak a srácok, valahol itt kezdődik a röplabda. Külön öröm, hogy végig ott voltunk fejben és nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet, így ilyen szempontból ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra.

Kecskeméti RC –Pénzügyőr SE 3:1 (21:25, 25:19, 25:15, 25:18)

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: