A Kazincbarcika következik

Rövidre sikeredett az ünneplés a HÉP-KRC férfi röplabdacsapatánál, hiszen a héten már két tétmérkőzés vár a fiúkra az Extra Ligában. Ma esti igazi rangadó vár Pesti Marciékra.

Dávid Zoltánék ma este a Vegyészt fogadják a Messzi István Sportcsarnokban, szombaton a MAFC gárdájához utaznak. Kétségtelenül a hétközi mérkőzés ígérkezik nehezebb diónak, hiszen a Kazincbarcika a mezőny egyik legerősebb csapata.

Két győzelme és egy veresége van a Kecskemétnek az Extraligában, így harmadik a tabellán, míg az 1-1-es mutatóval álló Vegyész a negyedik. A felek az alapszakaszban nem találkoztak egymással, mivel más-más csoportban szerepeltek. A ma esti összecsapásuk lesz az első a szezonban, amit várhatóan nagy érdeklődés övez, hiszen a Magyar Kupa megnyerése után ez lesz az első mérkőzése hazai pályán a Kecskemétnek.

Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője így nyilatkozott a találkozó előtt a klub hivatalos honlapján: – Mindig kielemezzük az ellenfelet, játékosokra lebontva, de a Kecskemét ellen az lesz a legfontosabb, hogy a saját játékunkat hozzuk” – mondta Kardos. “Legutóbb már kevés hibával játszottunk, mindössze kétszer rontottunk támadásban egy teljes mérkőzésen, ami mutatja, egyre magabiztosabbak a fiúk. Az, hogy a Kecskemét megnyerte a Magyar Kupát szombaton, biztosan nagy lökést ad a fiatal csapatuknak. Hullámzó teljesítményt nyújtanak sokszor, mert egyszer kiválóan játszanak, máskor gyengébben, de sok tehetséges játékosuk van. Az ütők be tudják fejezni a támadásokat, ráadásul jó százalékkal, éppen ezért számunkra a legfontosabb, hogy a feladójuk, Deliu Amarildo játékát sikeresen leolvassuk.”

“Győzni megyünk Kecskemétre, máskülönben nem is lenne értelme elutazni” – fogalmazott Vlado Milev, a Vegyész macedón válogatott szélső ütője a vrck.hu-nak. “Látszik, hogy jövünk ki a gödörből, egyre több a biztató jel, valamint magabiztosabbak vagyunk. Nem állunk még a toppon, de már most érezni, hogy a kevesebb utazás és a több edzés meghozza a várt eredményt. Szombaton a Kaposvárt azért vertük meg, mert agresszívak voltak a nyitásaink és jól fogadtunk. Mindig ezt hangsúlyozzuk, és talán már elcsépeltnek hangzik, de ez az igazság: határozott szervák és pontos fogadás nélkül nincs játék. Jó erőkből áll a Kecskemét, de feltett szándékunk a győzelem megszerzése.”

Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője elszánt a ma esti mérkőzést illetően:  Alaposan tanulmányozzuk az ellenfelet, megnézzük, mennyire fekszik nekünk a játékuk és nagyon kíváncsi vagyok, mire vagyunk képesek a Kazincbarcika ellen. Győzni szeretnénk itthon és természetesen szombaton idegenben, a MAFC ellen is.

HÉP-KRC – VRCK Volleyball Kft.
Férfi Röplabda Extra Liga, alapszakasz, 5. forduló
2019. 02. 20. szerda, 18.00 óra
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Adler, Halász

Megosztás

Ezek is érdekelhetnek: